5 Goda skäl

Att välja bänkskiva till det nya köket kan vara lite klurigt. Bänkskivan är ofta den största ytan i köket och påverkar väldigt mycket hur rummet kommer upplevas.

Det finns en myriad av alternativ såsom marmor, granit, kvarts, betong, slaktarblock, laminat, keramik, kalksten, stål, papperskomposit och återanvänt glas.

Nu finns det ett material till att välja: Neolith sintrad sten. Sintrad sten är nästa generations bänkskivor med en stor variation av färger att välja mellan och i stora format som passar alla kök. Neolith tilltalar en väldigt bred målgrupp: från hushåll till fastighetsägare, designers och arkitekter. 

Här har du fem skäl till varför du skall överväga Neolith till ditt kök eller projekt.

1 – Neolith är miljövänlig…

….och tillverkad av naturliga produkter såsom fältspat, silikater och mineraloxider. Produkten har en förväntad livslång hållbarhet och 25 års garanti.

 2 – Neolith fläckas inte.

Till skillnad från marmor, betong, slaktarblock, laminat och granit är Neolith inte porös vilket gör att den inte behöver behandlas. Materialet är helt tätt. Till och med vår vita skiva kan du bara torka av rödvin och syror ifrån. Aldrig mer några fläckar!

3 – Neolith är mångsidig.

Skivorna finns inte bara i 12 och 20 mm utan även i 3 och 6 mm för golv, skåpsluckor, väggbeklädnad – you name it! Vi har ett 50-tal olika färger vilket tillfredställer behoven i de allra flesta projekt.

 4 – Neolith är hållbart.

Eftersom ytan är så hård och värmetålig kommer den inte böjas eller deformeras av varma grytor. Skivorna med matt ytbehandling är extremt reptåliga. De som har polerad yta är också tåliga, men kan repas.

5 – Neolith är konkurrenskraftigt prissatt.

Granit och marmor är mycket vackert men det har begränsad hållbarhet och är känsligt. Med Neolith kan du få utseendet av natursten till ett konkurrenskraftigt pris.

Om du överväger en köksrenovering kan Neolith mycket väl vara valet för dig. Du kan behandla det som Kvartskompsit. Du får tre produkter i en; marmor-looken, styrkan hos granit och enkelheten från kvarts.

 Detta är en vacker och innovativ produkt som du kan räkna med att få se mycket mer av i framtiden.