Glöm el Bulli här är Enigma! Med inredning från Neolith.

Nyöppnad 2017 –  elBullis ersättare är här!

Den som rundar det anspråkslösa hörnet av Sepúlveda och Entença hade aldrig kunnat räkna ut att en revolution försegår bakom 13 förtäckta fönster. Med ett grundmurat självförtroende från köket i elBulli gasar kocken Albert Adrià på för fullt inför öppnandet av Enigma, det mest ambitiösa projekt i hans karriär med en investering på knappt 20 miljoner kronor. Med elBulli revolutionerade han haute cuisine tillsammans med sin bror Ferran fram tills de stängde restaurangen 2011.


En ambitiös plan
“Enigma  är den sista pusselbiten i ett större projekt kallat  “elBarri” (katalanska för grannskap) vilket består av sex restauranger belägna i samma del av Barcelona. Utspridda över distriktet Sant Antoni och Poble Sec, från Parque de Montjuïc till det historiska centret har dessa stjärnor skapat ett eget mat-mikro-kosmos .

 

”Vi har gjort allt vi kan med mat så låt oss skapa en interaktion mellan mat och miljö” säger Oliver  Peña, kock på  Enigma. Den  över 500 kvm stora restaurangen tar med upp till 24 matkonnesörer på en kulinarisk resa i en urban skog. Ett 30-tal rätter, cocktails och en teppanyakihäll utgör en del av menyn och upplevelsen.  Vad beträffar desserter har de ett retro-klassikt upplägg som blir mindre och mindre sött och avslutas med kaffe.

Specialdesignade skivor för detta koncept.

Vi har levererat lejonparten av alla ytskikt till Enigma. Bänkskivor, golv, väggskivor, beklädnader till inredning,