Vad är Neolith

VAD ÄR NEOLITH OCH VARFÖR ÄR DET INTE KERAMIK?

Sintrad sten

Neolith är ett unikt material och är resultatet av de bästa råmaterialen sammanfogade med en helt ny tillverkningsteknik som är utvecklad under 7 år och fullkomligt revolutionerat marknaden. Tekniken kallas sintring och tillåter produktion av världens största formatskivor i minimal tjocklek med fantastiska materialegenskaper.

Sintringsteknologin återskapar de förutsättningar som naturen använder för att skapa sten men nu görs det på några timmar istället tusentals år.

Vad är sintrad sten egentligen?

Sintrad sten är en 100% naturlig produkt som består av tre råvarugrupper.

Granitmineraler: Kvarts och fältspat ger produkten dess hårdhet och styrka.
Glasmineraler och silikater ger en stabil produkt utan stora spänningar i materialet.

Naturliga mineraler ger materialet dess kulör

Skillnaden mellan Neolith och traditionell keramik framkommer genom att bara jämföra de olika produkterna. Även om keramik kan ha liknande enstaka egenskaper så finns det ingen annan keramisk produkt som har alla de egenskaper Neolith har såsom reptålighet, motståndskraft mot extrema temperaturer och fläckar och syror i en och samma produkt.

Det hela börjar med råmaterialet som är renare och mer enhetligt för att garantera en uniform produkt.De maskiner som används är särskilt utvecklade för Neolith där vi använder oss av den absolut senaste tekniken för att säkerställa en genomgående hög kvalitet på våra produkter. Materialet pressas samman under ett väldigt tryck och bakas sedan i våra masugnar under 2 timmar vilket är väsentligt längre än de 40 minuter som används för traditionella keramiska produkter. Dessa längre cykler ger en starkare och tätare produkt som inte absorberar vätskor.

Alla förbättringar i råmaterial och i produktionsteknik leder till en produkt med överlägsna tekniska egenskaper. Produkten kallas Neolith.

kitchen
lounge

Har du frågor? Ring oss redan idag på:

0340-120 568​

Rulla till toppen